Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Historie

100 jaar geleden


Op 8 juni 1922 start Johannes Hermanus Spindler een eigen loodgietersbedrijf. Vanuit zijn huis aan de Rotterdamse Ruilstraat richt Spindler zich op de particuliere woningbouw. Het bedrijf telt vanaf de oprichting twee hulpmedewerkers in vaste dienst en spitst zich toe op loodgieters- en burgerwerken. Al gauw komen daar andere specialismen bij op het gebied van elektra en CV.

Wederopbouw

Bouwen aan de stad Rotterdam

In korte tijd raakt de naam Spindler bekend onder de Rotterdamse bevolking en breidt het bedrijf zijn werkzaamheden gestaag uit. Nog voordat de oorlog uitbreekt, werken er 80 medewerkers bij Spindler en staat de onderneming bekend als totaalinstallateur, met meerdere additionele disciplines in huis. Na de oorlog - als de opbouw van stad en regio gestalte krijgt - groeit Spindler zelfs door tot ruim tweehonderd medewerkers. De onderneming verlegt opnieuw haar grenzen als ze vanaf dat moment ook projecten verzorgt voor de utiliteitsbouw.

Jaren zestig

Robert Spindler wil niet de grootste maar de beste zijn

In de jaren zestig maakt zoon Robert zijn entree en krijgt Spindler de sterke contouren van een familiebedrijf. Meer dan ooit wordt continuïteit de belangrijkste drijfveer en kijken directie en medewerkers bewust naar de lange termijn: hoe houden we ons en onze opdrachtgevers duurzaam tevreden en blij? Het installateursbedrijf verschuift als gevolg haar prioriteiten: het gaat niet meer om de grootste, maar om de beste te zijn. In 1979 verhuist Spindler naar haar huidige onderkomen, aan de Overschiese Kleiweg.

De eeuwwisseling


Richard Spindler vestigt Spindler als Totaal installateur

Rond de eeuwwisseling neemt kleinzoon Richard het roer van het familiebedrijf over. De onderneming krijgt als Rotterdamse Totaalinstallateur een uitstekende reputatie door diverse prestigieuze (woon)projecten in de stad voor haar rekening te nemen, zoals New Orleans, De Rotterdam en de Markthal. Tegelijkertijd blijft Spindler haar oorspronkelijke specialisme - grootschalige woningbouw - trouw met projecten als Boswijk in Ypenburg, Brasakker in Nootdorp en Allemansgeest in Voorschoten. 

Als het na de financiële crisis dreigt mis te gaan met tientallen installateurs in Nederland, recht dit familiebedrijf uit Rotterdam haar rug. Met een heldere koers en met een flexibele no-nonsens houding, komt Spindler uiteindelijk sterk uit deze zware tijd tevoorschijn. Financieel gezond en klaar voor de toekomst.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.