Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

CV en Loodgieterij samen in Sanitair- en klimaattechniek!

De eerste stappen in de samensmelting van de afdelingen Loodgieterij en CV binnen Spindler zijn inmiddels duidelijk gezet. Doel van deze eenwording is meer plezier en eenheid te creëren. Klanten zullen deze verandering vooral merken in kortere lijnen, meer efficiency en een snellere doorlooptijd. Initiator van deze eenwording is Leon Boele. Samen met Pieter van Bilsen (Bedrijfsleider CV) wil hij één Spindler zijn!


Boele en Van Bilsen geven leiding aan ca 150 medewerkers. “Iedereen werkt hier keihard, gedisciplineerd en met plezier, vanaf de fundering tot aan de oplevering,” vertelt eerstgenoemde. Maar toen de directie van Spindler twee jaar geleden haar kernwaarden openlijk uitsprak, had Boele een slapeloze nacht. “Plezier en eenheid staan daarin centraal. In een ideale situatie gaan die hand in hand: als je goed met elkaar samenwerkt, presteer je beter en heb je samen ook meer plezier.” De vraag die Boele zich echter stelde luidde: Is Spindler een eenheid? “Natuurlijk, we werken voor hetzelfde bedrijf en dus volgens dezelfde filosofie en we dragen op de bouwplaats dezelfde kleding, maar zijn onze afdelingen daadwerkelijk aanvullend aan elkaar: helpen we elkaar en niet onbelangrijk: ziet de buitenwereld ons als één bedrijf?”

Dicht bij elkaar


In een korte, onrustige nacht ontstond bij Boele daarom het plan om de W-afdelingen Loodgieterij en CV samen te voegen. Een plan die bij Van Bilsen al eerder door het hoofd ging. “Mijn idee is altijd geweest: één Spinder, alle muren eruit!”. Zeker voor onze afdelingen geldt dat de werkzaamheden relatief dicht bij elkaar liggen; zowel in de voorbereiding bij een project als bij de montage komen onze medewerkers elkaar regelmatig tegen.” Boele vult aan: “En om te voorkomen dat er in bijvoorbeeld de communicatie iets misgaat, is het verstandig de lijnen zo kort mogelijk te houden. Daarom willen we straks nog maar met 1 projectleider namens Spindler tijdens een overleg vertegenwoordigd zijn, in plaats van twee of drie.”
Inmiddels zijn de eerste stappen gezet in de eenwording van de nieuwe W-afdeling. “Hoe stimuleer je samenwerking? Door bijvoorbeeld fysiek bij elkaar te gaan zitten. Dus hebben we kortgeleden een aantal medewerkers, waaronder de projectleiders van Loodgieterij en CV, op kantoor bij elkaar gezet.”

Geoliede machine

Toch realiseren Boele en Van Bilsen zich maar al te goed dat er nog enige tijd overheen gaat voordat een nieuwe afdeling staat als een huis en functioneert als een geoliede machine. “Maar medewerkers en klanten ervaren de eerste positieve signalen nu al; voor onze collega’s wordt het leuker, makkelijker en plezieriger, terwijl onze relaties het vooral merken in korte, duidelijke afspraken en in snelle op

CV en Loodgieterij samen in Sanitair- en klimaattechniek!

Vragen?

Onze hulp nodig?

Heeft u interesse, gewoon even kennismaken of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.