Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Spindler geeft alle jongeren een kans!

Spindler geeft alle jongeren een kans!
De meeste installateurs zoeken tevergeefs naar nieuwe medewerkers. De ouderwetse, passieve manier van in contact komen, levert weinig tot niets op. Daarom zoekt Spindler nu actief naar nieuwe medewerkers en slaat zij nieuwe wegen in. “We geven alle jongeren een kans!”

In hun zoektocht naar nieuwe medewerkers, vissen de meeste installateurs op dezelfde manier en in dezelfde vijver. “Omdat dit tot weinig leidt, zijn wij er mee gestopt,” vertelt Cindy Man, HR-Manager. In plaats van louter naar cv’s te kijken, let Spindler onder het mom: ‘wie je bent is belangrijker dan wat je hebt gedaan’ nu vooral naar de motivatie van kandidaten. “De business van tegenwoordig vraagt om drive en skills, meer dan om diploma’s.”
Samenwerking JINC
Is deze benadering al onderscheidend, ook de manier waarop Spindler in contact komt met kandidaten is sterk afwijkend in vergelijking tot andere installateurs. Neem de samenwerking met JINC. Deze non-profitorganisatie helpt schoolgaande jongeren op weg naar werk. Begin oktober organiseerde Spindler voor 8 leerlingen van de 4e klas VMBO (technische opleiding) een werkbezoek, waarbij de werkplaats vanzelfsprekend centraal stond. “Als we erin slagen onze passie over te brengen op hen, hebben we over een paar jaar op deze manier tientallen nieuwe medewerkers in dienst,” vertelt Tak Leung, medeorganisator. Op 19 februari volgt een tweede groep vanuit JINC.

Zij-instromers

Naast deze groep schoolgaande jongeren, richt Spindler zich ook op zij-instromers. In dat kader werkt Spindler onder meer samen met JOZ. Deze Rotterdamse stichting gelooft in kansen voor alle jongeren, dus ook zij die om welke reden dan ook minder goede vooruitzichten hebben. Begin januari brachten vier jongeren namens JOZ een bezoek aan Spindler. Allevier hebben inmiddels een contract aangeboden gekregen. Een ander initiatief is opgestart met de (wijk)politie en met het Rotterdamse koffiehuis Heilige Boontjes. Vorige week brachten drie jongeren die door deze instanties zijn aangebracht, een bezoek aan Spindler. Een van de kandidaten heeft inmiddels een contact gekregen; de andere twee krijgen een vervolggesprek. Tot slot zijn gesprekken met Humanitas en een jongerencoordinator in de wijk er tevens op gericht jongeren een kans te geven bij Spindler.

Extra aandacht

Spindler gelooft in deze - unieke - aanpak. “Wij vinden dat jongeren, met name de zij-instromers een kans verdienen. Op een baan en dus op een toekomst,’ aldus Richard Spindler, directeur. “Tegelijkertijd realiseren wij ons dat deze groep extra aandacht nodig heeft en dus ook verdient. Daarom investeren we de komende jaren in de begeleiding van deze jonge (zij-)instromers. Zodat ze ook een echte kans krijgen.”
Spindler geeft alle jongeren een kans!

Vragen?

Onze hulp nodig?

Heeft u interesse, gewoon even kennismaken of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.